Puterea de a dărui, sprijin pentru cei vulnerabili
Unul dintre oamenii care ajută copiii să aibă o șansă la educație și la o viață mai bună, sunt chiar eu și echipa mea de voluntari inimoși, care prin intermediul asociației pe care o conduc implementăm un proiect în cadrul căruia propunem să schimbăm în bine ceva din viitorul copiilor din sate cu ajutorul lecturii într-o țară în care 42% dintre elevi de 15 ani sunt analfabeți funcțional.
Fiind vorba despre copii vulnerabili și nevoia lor de a avea parte de o viață mai bună, nu am putut rămâne indiferentă. Am contribuit cu tot ceea ce a fost nevoie, pentru a avea parte de educație și pentru avea cariere de succes chiar daca privim dintr-un mediu în care în care abandonul școlar este extrem de ridicat.
Totodată, sunt membru dintr-un grup civic care luptă pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități din județul în care locuiesc. Știu, e o luptă grea pentru că de foarte multe ori chiar oamenii care conduc instituțiile publice pun bariere de tot felul. Nu e ușor, dar nu ne lăsăm.
Sursă foto, propria colecție
Însă, sunt asociați care își propun să renoveze secții ale unor spitale, sau chiar să construiască unele noi. Cel mai cunoscut și mediatizat proiect de acest gen, este cel al Asociației Dăruiește viață, care cu ajutorul donațiilor din partea persoanelor fizice, cât și ale firmelor, dar și a sponsorizărilor, a construit de la zero noul Spital de Urgență pentru Copii Marie Curie.
Da. Ai citit bine. Și firmele pot face donații, susținând astfel proiectele în care cred cu adevărat. Dacă persoana fizica pot dona prin SMS sau online, societățile comerciale pot sponsoriza un ONG prin redirectionarea a 20% din impozitul pe venit.
De asemenea, o sursă importantă de venit provine din sponsorizări făcute de diverse companii către ONG-uri, cu scopul de a susține acestora prin oferirea unor sume de bani, servicii, sau bunuri care pot fi oferite acestuia și pot varia în funcție de necesități, de la alimente, la materiale de construcții.
Sursă foto Asociația Dăruiește Viață
Reconstruim acasă
E imposibil să nu fi văzut la tv problemele cu care se confruntă locuitorii din satele din județul Galați afectate de inundațiile care au avut loc, din cauza ploilor abundente de luna trecută, care au afectat peste 7000 de gospodării. Acești oameni au mare nevoie de un adăpost, deoarece iarna se apropie cu pași repezi.
Cu acest prilej numeroase ONG-uri și companii fac eforturi pentru acei locuitori să depășească aceste momente dificile. Printre acestea se numără și Vindem-ieftin.ro, înființată în anul 2014, care și-a propus să scurteze lanțul clasic de la fabrică la client, evitând cheltuielile extra ale depozitelor. Este primul marketwork din domeniul materialelor de construcții care oferă toată gama de produse pentru construcții civile și industriale, de la materiale pentru structură, la acoperiș, care pot fi comandate online.
Deține o rețea națională de Depozite Virtuale unică în România, oferă acces la furnizori de top din domeniul construcțiilor, clientul beneficiind de consultanță personalizată pe parcursul întregului proiect.
Însă compania se implică în diferite campanii umanitare precum #reCONSTRUIMacasa, prin care își propune să sprijine reconstruirea caselor care stau să cadă, renovarea școlilor pentru puținii copii care mai locuiesc în aceste case, oferind în același timp ajutor familiilor tinere care își doresc să rămână acasă.
Puterea de a dărui
Cum solidaritatea primează, atât echipa Vindem-ieftin prin intermediul Depozitelor Virtuale, cât și francizații, au inițiat campania „Puterea de a dărui”, în cadrul căreia s-a decis renunțarea la adaosul comercial la toate produsele achiziționate de la cei peste 300 de parteneri, pentru a veni în sprijinul comunităților greu încercate de inundații din județul Galați, facilitând reconstrucția caselor distruse, mobilizând resursele companiei în acest scop.
Solidaritatea întregii echipe se manifestă și prin efortul voluntar pe care aceasta îl depune, dedicându-și timpul și resursele în scopul obținerii unor prețuri cât mai avantajoase din partea fabricilor, dar se ocupă și de centralizarea comenzilor și coordonarea livrărilor către șantierele afectate.
Așadar, voluntariatul nu se face din obligație, ci doar dacă îți dorești ca cei din jur să aibă parte de o viață mai bună, de educație pentru un viitor mai bun, un loc căruia să-i poată spune acasă, dar sunt și oameni preocupați de sănătatea celor din jur, construind sau renovând spitale pentru ca pacienții să aibă parte de condiții cât mai bune, iar medicii să lucreze cu aparatură de ultimă generație. Acești oameni își dedică viața în folosul comunității.
Articol scris pentru SuperBlog 2024, ediția de toamnă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu