Postări

Se afișează postări din noiembrie 10, 2025

Bucurie în farfurie cu Monini, tradiție românescă în stil italian

Imagine
În fiecare an, când se apropie Crăciunul, bucătăria noastră se transformă într-un colț de poveste, iar pe masă stau aliniate vasele de lut, foile de varză murată se odihnesc cuminți în lighean, iar aburul din oală poartă în toate direcțiile mirosul acela inconfundabil de acasă. Mama spune întotdeauna că sarmalele sunt cea mai autentică formă de iubire învelită în frunze de varză murată, iar eu o cred, pentru că în fiecare an, ne adunăm în jurul mesei, tocăm carnea, degustăm și depănăm amintiri. Dacă până acum respectam cu strictețe rețeta moștenită de la bunica, anul acesta, ne-am decis să adăugăm un strop de  ulei de măsline extra-virgin  sau cum i-am spus noi, o rază de soare italian în mijlocul iernii românești. Sarmale cu parfum de Mediterană  Îmi amintesc că pentru bunica, untura era sfântă, însă eu am învățat, de-a lungul anilor, că tradiția poate fi păstrată și îmbogățită, fără a-și pierde identitatea. Așa că am preparat aluatul exact cum am văzut în copilărie: car...