Vrem un Focșani fără bariere, mesaje de susținere pentru persoanele cu nevoi speciale!


Acum câteva zile, Iuliana Negoiță-Prunilă fondatoarea grupului Dizabil.eu - Vrancea, a inițiat o petiție online care își propune sensibilizarea autorităților pentru a realiza accesibilizarea trotuarelor, astfel încât cei ce au deficiențe locomotorii și nu numai. 
Această petiție a strâns deja peste o sută de semnături, însă nu sunt de ajuns. Așa că avem nevoie de susținerea dumneavoastră pentru ca doleanțele persoanelor cu nevoi speciale să devină realitate.
Unele dintre persoanele care au semnat această petiție au lăsat și câteva cuvinte de susținere a acestor oameni.

George:
"Sunt alături de persoanele cu dizabilități..."

Cristina:
"Semnez pentru că îmi pasă, pentru că "treaba ta e și treaba mea". Cineva spunea la un moment dat că orice "victorie vine cu pași mici" - deci orice gest, semnătură contează, iar aceste schimbări vor veni doar în momentul în care, fiecare dintre noi va contribui într-un fel sau altul."

Viorel:
"Așa este normal, într-o țară civilizată, să avem facilități pentru persoanele cu probleme locomotorii."

Stana:
"Nu sunt respectați."

Gabriela:
"Orașul are nevoie de o schimbare în privința accesului persoanelor cu dizabilități."

Decebal:
"Șanse egale, respect, normalitate."

Corina:
"Empatie față de cei mai puțin norocoși."

Daniela:
"Sunt profesor psihopedagog și lucrez cu copii cu diverse dizabilități, inclusiv dizabilități locomotorii și înțeleg foarte bine dificultățile acestora privind deplasarea în spații publice și nu numai. Ar fi minunat să fie accesibilizat orașul!
Felicitări inițiatorilor proiectului, succes! Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română mai bună!"

Luminița:
"Semnez deoarece Primăria nu se implică în nici un fel pentru accesibiliratea trotuarelor și spațiilor publice pentru persoanele cu dizabilități."

Ștefan:
"Vreau un oraș fără bariere!"

Nela:
"Vrem să fim umani cu cei din jurul nostru, să fim atenți la nevoile lor."

Dana:
"Este important ca toți să poată avea acces la mijloacele de trai și îngrijire."

Cristina:
"Semnez această petiție deoarece doresc ca persoanelor cu dizabilități să li se faciliteze accesul pe stradă, în teatre, muzee, în cabinetele medicale și oriunde au nevoie... Și eu am o fiică dependentă de însoțitor și de fotoliu rulant și nici nu vă puteți imagina e să nu ai acces facil la un medic de specialitate (în spital la stomatologie, că nici un medic un dorește să trateze o persoană cu handicap locomotor), vrea la muzeu, la teatru dar din păcate accesul e imposibil și lista poate continua... Doamne ajută!

Neculai:
"Este strict necesar și legal în același timp!"

Lucian:
"Într-o perioadă din viața mea a trebuit să învăț să merg de la zero. Abia ca urmare a acelui accident am realizat cu ce se confruntă persoanele cu dizabilități. Succes in campania dumneavoastră!"

Ștefan:
"Vreau o țară cât de cât normală!"

Iulia:
"Pentru că îl cunosc... și merită. Atât el cât și alții în situația lui. Putem să le facem viața mai ușoară. Măcar atât putem."

Emanuela:
"Semnez pentru ca cetățenii ca Răzvan să aibă "drum liber".

Acestea sunt unele dintre mesajele lăsate de cei care au semnat această petiție. Sunt oameni care au copii cu diferite dizabilități locomotorii, sau oamenii care au dobândit aceste probleme de sănătate în urma unor evenimente tragice. De aceea noi cei din grupul Dizabil.eu - Vrancea ne dorim ca autoritățile să ia în considerare și doleanțele noastre.
Pentru acest motiv avem nevoie de ajutorul focșănenilor și nu numai. Drept urmare rugămintea noastră este să ne ajutați în demersul nostru de a strânge cât mai multe semnături.
Aici puteți găsi petiția 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rezervația Naturală Focul Viu, Andreiașu de Jos, Județul Vrancea

Tur Cultural de Sânziene în Vrancea arhaică

HotelRunner ajutorul de nădejde al pensiunii noastre!