Ramon - filmul


Încă de când am auzit de acest film, am spus că trebuie să merg la cinema sa-l văd. Așa că astăzi, la două săptămâni de la apariția sa în cinematografe am reușit în sfârșit să-l urmăresc.

Am făcut rezervările online, surprinzandu-i plăcut pe părinții mei, care știau deja cât de mult îmi doream să vizionez filmul „Ramon”, al cărui regizor este Jesús del Cerro, după un scenariu scris de Pavel Bartos și Anghel Damian.

Despre Jesús del Cerro, trebuie să recunosc faptul că nu știam mare lucru, însă de câțiva ani am auzit din ce în ce mai des de el. Acesta este regizor și producător de film originar din Spania, însă în România a regizat și produs filme și seriale precum: Mamaia (2013), Hawaii (2017), Vlad (sezoanele 1– 3) (2019), Miami Bici (2020) și nu în ultimul rând Ramon (2023).

Ramon”, are parte de o distribuție de excepție. În afară de Pavel Bartoș, care interpretează rolul principal, regăsim și alți actori de calibru precum, Elvira Deatcu, Andreea Vasile, Smiley, sau Carmen Tănase.

Pe Pavel Bartoș îl știți cu toții, el fiind coprezentator alături de Smiley al emisiunii "Românii au talent" și "Vocea României". A studiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Teatru, în clasa profesorului universitar Marius Bodochi. În 1998, a obținut Marele Premiu la Gala Tânărului Actor de la Costinești.

A fost actor și colaborator la teatre din Cluj, Timișoara și Satu-Mare, colaborator al Operei Române din Timișoara și al Operei Naționale din București, iar în prezent este actor la Teatrul Odeon, unde activează din anul 2001, interpretând foarte multe roluri în spectacole cu mare succes la public.

Pavel nu a avut doar roluri doar în spectacole de teatru, ci ca mulți alți actori. A jucat și în filme, seriale sau scurt-metraje. A avut rolul principal în filmul Borel în Talazul (Larme du Fond), regizor fiind Yves Boisset (Franța).

Însă cea mai mare provocare a sa a fost scrierea scenariului pentru filmul Ramon, pentru care a colaborat cu Anghel Damian. dar mai presus de orice, Pavel și-a dorit foarte mult să fie și producătorul acestui film, ceea ce a necesitat foarte multă muncă,iar rezultatul final poate fi văzut în cinematografele din toată țara.

Ramon este o comedie ce poate fi văzută de toată lumea, de la ce mai mic la cel mai în vârstă. Este unul din acele filme pe care poți vedea alături de cei dragi, sau de prieteni.

La prima vedere, Ramon (Pavel Bartoș) pare un om simplu a cărui unică și mare pasiune este viticultura. Însă,,viața lui este dată peste cap atunci când, printr-o serie neașteptată de împrejurări, întâlnește cea mai frumoasă femeie din lume de care se îndrăgostește fulgerător.

În acel moment decide să plece la București ca să-și găsească „marea iubire”. Ajuns aici, el descoperă că viața într-un oraș mare nu este deloc ușoară. Dar totul se complică atunci când acesta devine suspectul principal în cel mai mare jaf al secolului, furtul unui tablou de 50 de milioane de euro!

Astfel decide să pornească într-o dublă misiune, să recupereze tabloul și să găsească fata visurilor sale. Dacă va reuși să facă acest lucru veți putea afla doar în momentul în care vei merge la cinematograf.

Au fost 90 de minute relaxante, timp în care am trăit la intensitate maximă aventurile prin care au trecut personajul interpretat de Pavel Bartoș și cei din anturajul său.


Comedia „Ramon”, a avut mare succes la public încă din weekend-ul în care a fost lansat în cinematografele din toată țara, cu aproximativ 45.000 de spectatori plătitori, iar acest fapt a propulsat filmul pe locul 1 în box-office-ul românesc.

Este unul dintre cele mai bune filme filme vizionate în ultimele luni! Probabil ți se pare că exagerez, însă modul în care Pavel Bartoș vorbește despre creația sa, mă face să cred faptul că autorii și-au dorit ca spectatorii să petreacă clipe de neuitat alături de protagoniștii acestuia.

Filmul este antidotul perfect după o zi grea de muncă sau pentru un weekend de neuitat. Dacă încă nu ați urmărit filmul, îl recomand cu mare drag! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rezervația Naturală Focul Viu, Andreiașu de Jos, Județul Vrancea

Tur Cultural de Sânziene în Vrancea arhaică

HotelRunner ajutorul de nădejde al pensiunii noastre!