Crângul Petrești


 Nu mai fusesem în Crângul Petrești de anul trecut, așa că aflându-mă cu tatăl meu pe drumurile județului, am decis să oprim în crâng să facem puțină mișcare și să ne relaxăm câteva zeci de minute.






Crângul Petrești, este situat la mică distanță de Municipiul Focșani, iar aici vin foarte mulți oameni care locuiesc în oraș și în împrejurimi să se relaxez alături de cei dragi sau de prieteni.
Crângul reprezintă principalul spațiu de agrement ce deservește orașul. O parte a crângului a fost declarată zonă protejată fiind rezervație de arhitectură și tehnică populară vrânceană.
Acest crâng reprezintă „o insulă într-o mare de câmpie!” și are o suprafață de 130 ha. Vegetația este alcătuită din care predomină în această pădure este formată din stejari cu exemplare cu vârste de peste 100 de ani, însă o dată cu trecerea anilor unii dintre aceștia s-au uscat așa că au fost plantați alte specii de arbori și arbuști cu valoare ornamentală, predominanți fiind pinii.
Tot în Crângul Petrești se adăpostesc și diferite specii de animale și păsări, precum căpriori, vulpi, veverțe, mierle, ciocănitori și cucul. (Sursa ÎnVrancea.ro).
Când eram copil, țin minte că singurul 
 lucru pentru care mergeau oamenii la crâng era ca să facă grătar pe pajiștea de lângă acea pădure. De cțiva ani însă, totul s-a schimbat deoarece s-au construit locuințe.
Pădurea era și în acea perioadă locul pe unde te plimbai în voie, ascultând ciripitul păsărilor și admirând floricelele de primăvară.
După 2010, crângul a fost reamenajat, construindu-se piste pentru biciclete și au fost montate mult bănci pe care oamenii se pot așeza pentru a se odihni. A fost creat un punct de informare și o hartă a zonei.



De câte ori merg în crâng mă atrage zona unde se află Muzeul Satului Vrâncean, așa că fotografiez casele aflate în incintă și mi-aș dori să-l vizitez într-o zi.






La plecare am surprins un frumos apus de soare, care de altfel este momentul din zi pe care îl surprind cel mai des în imagini.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tur Cultural de Sânziene în Vrancea arhaică

HotelRunner ajutorul de nădejde al pensiunii noastre!

Salina Târgu Ocna, Județul Bacău