„Harta accesibilizării orașului Focșani”, proiect implementat de Grupul Civic Dizabil.Eu Vrancea care își propune să ajute persoanele cu mobilitate redusă


Grupul Civic Dizabil.Eu Vrancea organizează, în perioada 15 iulie - 1 octombrie 2021, proiectul „Harta accesibilizării orașului Focșani”ce își propune să vină în sprijinul persoanelor cu mobilitate redusă cu o hartă care să ofere informații despre nivelul de accesibilizare al diverselor instituții și spații publice din municipiul Focșani. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Focșaniul este un oraș cu foarte multe bariere pentru persoanele cu mobilitate redusă ce locuiesc aici sau în alte localități ale județului Vrancea și care sunt nevoite să vină în reședința de județ pentru a-și rezolva diverse probleme medicale, administrative, pentru a-și face cumpărăturile sau pentru a participa la diferite evenimente culturale sau sportive, de aceea acest proiect își dorește să vină în sprijinul acestor persoane oferindu-le un instrument menit să le ajute să identifice din timp aceste bariere.

În cadrul acestui proiect pe 15 iulie, la ora 10.00, în Piațeta Balada,  va avea loc o dezbatere cu tema: „Accesibilizarea orașului Focșani”, la care vor fi invitați reprezentanți ai Primăriei Focșani, ai D.G.A.S.P.C. Vrancea, ai Poliției Locale, ai presei locale și ai blogosferei Vrancea.

Dezbaterea are ca scop conștientizarea opiniei publice dar și a decidenților că în absența accesibilizării instituțiilor publice, a spațiului urban, a centrelor comerciale, etc. persoanele cu dizabilități nu pot fi auonome, nu își pot dezvolta și pune în valoare abilitățile și nu pot participa la viața comunității.

Aceasta va fi moderată de jurnalista, Silvia Vrînceanu, președinta Asociației Eu, Tu și Ei, Focșani.

Așadar dacă ești persoană cu dizabilități sau aparținător al unei astfel de persoane ești invitat să ni te alături.

Cei interesați ne pot contacta pe adresa de e-mail dizabileuvrancea@gmail.com sau puteți contacta coordonatorul grupului, Iuliana Prunilă-Negoiță, telefon 0723612544.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tur Cultural de Sânziene în Vrancea arhaică

HotelRunner ajutorul de nădejde al pensiunii noastre!

Salina Târgu Ocna, Județul Bacău