Vrem accesibilizarea trecerilor de pietoni din Focșani!
Ă fi persoană cu dizabilități nu e deloc simplu deoarece nevoile noastre sunt multiple și depind de afecțiunea fiecăruia dintre noi.
Printre aceste nevoi se numără accesibilizarea clădirilor și a spațiului public care ar aduce cu ele și incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale.
Ei bine, în acest articol îmi doresc să abordez accesibilizarea spațiului public, sau mai corect spus, lipsa lui, îndeosebi în urma lucrărilor de resistematizare.
Dacă înainte de începerea lucrărilor trotuarele aveau rampe la nivel cu carosabilul in zonele trecerilor de pietoni, în prezent marea lor majoritate au borduri care variază între 7 și 20 cm, ceea ce pentru o persoană care se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant este imposibil de trecut.
Însă există și zone în care acele rampe sunt cam abrupte ceea ce îngreunează deplasarea nu doar a unui utilizator de scaun rulant, ci și a unui biciclist, lucru constatat chiar de mine acum câteva zile când am ieșit în oraș cu triciclul când a fost nevoie de ajutorul tatălui meu ca să trec cu bine peste pantele abrupte aflate chiar și pe pistele pentru bicicliști.
De aceea, noi, membrii Grupului civic Dizabil.eu am inițiat petiția intitută “Vrem accesibilizarea trecerilor de pietoni din Focșani!”, care până în prezent a strâns aproximativ 500 de semnături, atât în format fizic cât și online.
Prin intermediul acestei petiții cerem Primăriei Municipiului Focșani în special, dar și autorităților locale în general, remedierea urgentă a problemelor de mobilitate cu care ne confruntăm.
Petiția poate fi găsită atât online la adresa https://campaniamea.declic.ro/petitions/vrem-accesibilizarea-trecerilor-de-pietoni-din-focsani cât și în format fizic la colegii noștri.
De accesibilizarea trecerilor de pietoni nu beneficiază doar persoanele cu dizabilități, ci și mamele cu copii mici, vârstnicii, dar și bicicliști, așa cum am menționat și mai sus.
Indiferent că ai o dizabilitate sau nu, sunt sigură că bordurile înalte îți creează dificultăți de deplasare, așa că ajută-ne semnând această petiție.
Doar împreună putem transforma comunitatea în care trăim să devină locul pe care să-l putem numi “acasă” și să convingem autoritățile să ne respecte drepturile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu